Dneska bych vám ráda představila knížku s názvem Pomerančový háj, kterou napsala Rosanna Ley. Mě zaujala hlavně svojí obálkou, protože ta je opravdu nádherná.
Příběh v knize nám vypráví o Holly, která by moc ráda začala podnikat a k tomu si vybrala své oblíbené sevillské pomeranče. Miluje jejich hořkosladkou chuť a chce z nich vyrábět nejen marmeládu, ale i kosmetiku a další produkty. Aby navázala spolupráci, vydá se do Španělska. A rozhodně nechce jet sama a tak nabídne spolucestování své mamince Elle. Jenže ta není úplně nadšená, že se její dcera chystá vydat právě do těchto míst. A Holly vrtá hlavou proč.
Příběh je rozdělen do minulosti a přítomnosti a obě období se pravidelně střídají. Můžeme tak sledovat vyprávění Holly i Elly a dozvídat se, proč se Elle do Španělska nechtělo a co celý život tají. Holly je pro změnu pro své obchodování tak zapálená, že přehlíží mužskou pozornost, které se jí ve Španělsku dostává.
Příběh se nám ke konci moc hezky spojí, ale já osobně byla lehce zklamaná. Asi jsem čekala víc, než jen opravdu na mě hodně romantický příběh, kdy vlastně od první stránky tušíte, jak celý příběh skončí. Navíc mi přišel zbytečně natahovaný a knížka mohla být klidně o 100 stran kratší. Jako letní oddychovka na dovolenou je to fajn knížka. Ale ve mně osobně nic moc nezanechala. Ba naopak mi v některých situacích přišla Holly lehce nevyzrálá.
14. listopadu, 2024 Operativec II – Břídilové z Kábulu
Eduard Krainer po ztrátě iluzí odešel nejprve od policie, později i z armády. Dnes působí jako bezpečnostní konzultant pro státní i privátní sektor.
O své misi v Afghánistánu, kde byl […]
8. října, 2024 Sběrači borůvek
Amanda Petersová je začínající autorka, jejíž kořeny sahají až k etniku Mikmak. Lidem, kteří patří k prvním národům obývajícím poloostrov Nové Skotsko. Amanda se tak rozhodla zasadit […]
28. září, 2024 Městečko na kraji dějin
Už se Vám někdy stalo, že jste se nesmírně těšili na knihu a po začtení jste měli problém dočíst? Stává se, i když zrovna mojí osobě poměrně málo. Nicméně tato nemilá situace nastala u […]
23. srpna, 2024 Slovácký Malušenský princ
Světem léta milovaný příběh Antoine De Saint-Exupéryho a jeho Malého prince se dá nazvat fenoménem. Na internetu objevíte řadu věcí propojených s obrázky a tématikou této filozofické […]
14. července, 2024 Každé dítě je filozofem!
Náhled na základní filozofické otázky očima dětí je velká literární výzva, která ne vždy vychází.Nejblíže byl snad Jostein Gaarder se svým zfilmovaným bestsellerem Sofiin svět. Nyní se o […]
2. června, 2024 O Jižní Koreji s laskavostí a humorem Tušili jste, že v Jižní Koreji mají kimči skoro v každé rodině? Věděli jste, že snaha být za každou cenu západní vede v jihokorejských obchodech mhohdy k absurdně vtipným zkomoleninám […]
5. května, 2024 Mindhunter – Lovci myšlenek Mindhunter był můj první seriál, který jsem viděl na Netflixu. Obě řady jsem shlédl se zatajeným dechem během deštivého víkendu. Pusťte si ho, ale nejdříve raději si poslechněte či […]
18. dubna, 2024 Jak prožít přítomný okamžik? Stéphane Garnier je autorem rozvojové knížky DALAJLÁMA - 31 tajemství, jak prožit přítomný okamžik. Publikaci v takřka kapesním formátu vydalo nakladatelství JOTA.
Díky drobnému formátu […]
9. dubna, 2024 Stíny nad Pecan Hollow A safra! Po přečtení mi nějak došel dech. Román Stíny nad Pecan Hollow, který vydalo nakladatelství Jota, není rozhodně žádnou romantikou ani pohodovým čtením, ale osvětné čtení o […]
7. dubna, 2024 Konspirační teorie jako příběh Autorská dvojice Tom Phillips a Jonn Elledge nejsou v oblasti literatury faktu žádní nováčci. Oba mají bohaté zkušenosti z médií a první jmenovaný je autorem řady úspěšných knih zabývající […]
16. února, 2024 Za svobodnou Paříž Květen 1940. Do Francie vtrhla Hitlerova vojska a během několika týdnů si ji podrobila. Paříž, město světel plné bezstarostnosti a svobodomyslnosti a ráj intelektuálů a umělců, se ocitla […]
23. ledna, 2024 Pravda o cukru Biochemička Jessie Incahuspé si získala celosvětovou pozornost laické veřejnosti, když se zaměřila na to, jak vcelku zábavnou formou předat vědecké poznatky o fungování glukózy v lidském […]