Mami, mám hlad 2

Mami mam hlad 2
Obálka knihy, Zdroj: grada.cz

Kolikrát denně slyšíte od dětí: mami, tati mám hlad. Dcerka s oblibou říká, že by si bříško dalo něco dobrého. Rodič vyjmenovává standardní pokrmy a dítko kýve nesouhlasně s hlavičkou a čeká, na něco opravdu dobrého. Kde má člověk na nápady chodit! Třeba do kuchařky  Mami, mám hlad.

Mami, mám hlad je druhý díl úspěšné kuchařky od Jany Šmíd Winterové, známé influencerky z Instagramu, která propaguje zdravé a jednoduché recepty pro celou rodinu. Kuchařka je skvělou inspirací pro rodiče, kteří hledají jednoduché a chutné recepty pro každodenní vaření s dětmi.

Jedním z hlavních předností této knihy je její přístupnost a snadnost přípravy. Recepty jsou navrženy tak, aby je rodiče zvládli připravit i se svými dětmi. Kniha se zaměřuje na běžně dostupné suroviny a nabízí široký výběr polévek, hlavních jídel, svačinek a dobroty z trouby, sirupy a likéry. Bezpochyby potěší jak malé, tak velké členy rodiny.

Jana Šmíd Winterová se v knize zaměřuje na zdravou stravu, ale přitom nezapomíná na důležitost chuti a lahodných kombinací. Recepty jsou přehledně prezentovány a doplněny poutavými fotografiemi, které přímo lákají ke kulinářským experimentům. Autorčina vášeň pro vaření a výživu je patrná na každé stránce knihy.

Tato kniha je nejen skvělou inspirací pro rodiče, kteří hledají nové recepty pro své děti, ale také praktickým průvodcem po celou dobu růstu rodiny. Recepty jsou vhodné nejen pro období prvních příkrmů, ale slouží i pro pozdější etapy vývoje dětí. Je to kniha, která vám bude sloužit dlouhá léta.

Mami, mám hlad je skvělou kuchařkou pro rodiče, kteří hledají jednoduché, chutné a zdravé recepty. Knihu doprovází krásné fotografie a nabízí širokou škálu receptů na každou příležitost. Je to skvělý průvodce po dobu růstu dětí a inspirace pro každodenní vaření. Co myslíte, podařila se nám Peřinková bublanina? :) Byla ňamozní!

Domácí pečení
Bublanina

Peřinková bublanina

Budete potřebovat: 4 vajíčka, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku cukru, 1 hrnek mléka a oblíbené ovoce.

  1. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
  2. Mouku prosejte s kypřícím práškem a přidejte žloutky, olej, cukr a mléko.
  3. Vymíchejte v hladké těsto a nakonec opatrně vmíchejte sníh.
  4. Těsto vylijte na vymazaný a vysypaný plech nebo plech vyložený pečícím papírem.
  5. Na těsto rozprostřete ovoce a pečte na 180 stupňů Celsia cca 30 minut.IMG 0050
Mami mam hlad 2
Obálka knihy, Zdroj: grada.cz

Více z LaCultury...

  • Mami, mám hlad13. června, 2022 Mami, mám hlad Dokud jsem nebyl otcem, netušil jsem, jaká je to věda, připravit malému děťátku příkrm. Mám rád rychlá řešení. Když jsem tehdy utrousil před manželkou, že koupíme přeci přesnídávky z […]
  • Fit recepty pro každého1. září, 2021 Fit recepty pro každého Budu, drahý čtenáři, k tobě otevřený – pěkně fotrovatím. Místo pevné vánočky jako skála mám spíš solidně zaděláno na kynuté těsto. Buchty z kynutého těsta mám velmi rád. Čas od času mě […]
  • Mystický léčitel: Mozek a jeho zdraví praktický průvodce12. listopadu, 2023 Mystický léčitel: Mozek a jeho zdraví praktický průvodce Mystický léčitel: Mozek a jeho zdraví - Praktický průvodce od Williama Anthonyho může být zajímavý pramen znalostí o našem mozku a nervovém systému. Tato kniha nás provází do hlubin […]
  • Online marketing: Od webových stránek k sociálním sítím2. října, 2022 Online marketing: Od webových stránek k sociálním sítím V dnešní době není problém začít podnikat. Není problém vyrobit či poskytovat služby.  Často zásadní problém je získat pro své výrobky a služby odbyt tedy zákazníky. Můžete mít sebelepší […]
  • Jak jíst méně sacharidů a nemuset se vzdát křupavého pečiva?14. července, 2022 Jak jíst méně sacharidů a nemuset se vzdát křupavého pečiva? Odpovědí je 55 receptů úspěšné německé blogerky Diany Rechserové v kuchařce LOW CARB pečení - Chléb, housky, bagety. Brožovanou publikaci s recepty nízkosacharidového stravování vydalo […]
  • Fermentace18. prosince, 2021 Fermentace Fermentované, kvašené, potraviny doprovázejí lidstvo snad od počátku věků. Lidé na celém světě se postupně naučili, že některé jídlo je lepší, když se nechá zkvasit než v jeho syrové […]
  • Experimentování s dětmi1. srpna, 2021 Experimentování s dětmi Děti jsou vůbec nejzajímavější boží tvorečkové, které znám. Jsou mimořádně zábavné a rozhodně s nimi není nuda. Člověk žasne nad dokonalostí čerstvě narozeného dítěte a na rychlost vývoje. […]
  • V období chřipek se posilněte probiotickým smoothie2. prosince, 2018 V období chřipek se posilněte probiotickým smoothie Žijeme v náročné době. Je třeba vydávat spoustu energie – kdo nepracuje fyzicky, ten chodí po práci cvičit. Skoro nikdo nemá čas si sednout a dát si dopolední svačinku nebo třeba snídani. […]
  • Dorty – albatros12. listopadu, 2018 Dorty – albatros Lucie Dvořáková alias mladá blogerka Chez Lucie vydala nedávno svou první kuchařku. Hlavním tématem jsou světové dorty rafinovaných chutí. Když jsem prozkoumávala její blog, nemohla jsem […]
  • Obrazový průvodce nejkrásnějšími parky ČR25. srpna, 2024 Obrazový průvodce nejkrásnějšími parky ČR recenze knihy Histrocké zahrady: Nejkrásnější parky a zámecké zahrady v Čechách a na Moravě, autor knihy: Petr Dvořáček, nakladatelství: GRADA
  • Do přírody s kapesním atlasem?24. srpna, 2024 Do přírody s kapesním atlasem? Atlasy rostlin obvykle najdete v knihovničkách studentů/učitelů přírodovědných oborů anebo u nadšenců do tvorby zahrad. Navzdory internetovým databázím mají papírové knižní sbírky stále […]
  • Kolik barev má štěstí?15. srpna, 2024 Kolik barev má štěstí? Devadesátník Algernon žije poklidný život. Jeho svět se ale obrátí naruby, když se mu ozve jeho dcera Helena a požádá ho, aby u něj mohla dočasně zůstat i se svou dcerou a jeho vnučkou […]