Samotář

IMG 20220409 124244 004
Samotář

Od autorky Dagmar Kůtkové jsem zde doporučovala knihu Tichý bojovník a tak se s vámi musím podělit i o dojmy z druhé knihy, která se jmenuje Samotář.

Je to kniha o muži, který miluje klid, svůj koníček, kterým je dřevosochařství a svůj srub, kam utíká na víkendy z rušného města. Viktor má složitou povahu. Je výbušný a nemá problém se s kýmkoli fyzicky střetnout. Je prostě taková horká hlava. Jeho povahu zvládá akorát kamarád Medvěd. Znají se od dětství a oba vědí co od sebe očekávat.

Viktor se jednoho dne dostane do obrovského průšvihu, který vyústí v tragédii se kterou se hodně špatně vyrovnává a tak využije nabídky svého otce, aby přijel za ním, jeho partnerkou a přišel tak na jiné myšlenky, odpočinul si a snažil se navrátit k normálnímu životu.

Dokáže Viktor překonat sám sebe? Svou drsnou povahu, která je na povrchu, ale uvnitř je to vlastně citlivý chlap?

Začátek knihy pro mě byl zklamáním. Autorka se snažila Viktora vylíčit jako drsného chlapa, ale dialogy s Medvědem mi přišly hodně, hodně jednoduché a takové, na jejich věk, přihlouplé. Opravdu jsem měla obavy, že se mi příběh nebude líbit. Vydržela jsem a četla dál a pak jsem konečně poznala autorčin styl a příběh mě vtáhnul a chtěla jsem vědět, jak dopadne. Jak se Viktor popere se svojí povahou a jestli si uvědomí, že svým chováním ubližuje nejen sobě, ale i ostatním. A jelikož se otcova partnerka zabývá regresní terapii, pokusí se jí Viktor podstoupit, aby poznal, proč je takový jaký je…

Autorka se v knížce zmiňuje, že by měl vyjít i třetí díl, tak se máme na co těšit.

Knížka byla vydána v roce 2021 a vy si ji můžete zakoupit přímo u autorky na webu www.malinovyvrsek.com.

IMG 20220409 124244 004
Samotář

 

Více z LaCultury...