Festivalové mámení všech knihomolů

V rámci veletrhu tak můžete narazit na představení novinek moravského nakladatelství Host a Linda Rybová a Kateřina Winterová si vyzkouší, jak se vaří podle Herbáře. Páteční podvečer se ponese v duchu aristokracie (Evžen Boček) a historie (Václav Vávra a Jindřich Štecl). V sobotu pak navážeme výletem mezi Grónské mýty a zkoumáním Tajemství rodu. Po sobotním obědě nás čeká beseda Sokrates na rovníku a dvě besedy o novinkách moravského nakladatelství Host spojené s autogramiádou autorů. V neděli pak trochu popřemýšlíme o životě – čeká nás přednáška Nemoci pocházejí z emocí a Změna myšlení po roce 2012 od Zdenky Blechové a také výlet do života Miky Waltriho.

Organizátoři veletrhu mysleli samozřejmě také na dětské čtenáře. Každý den se také můžete zúčastnit čtení převážně dětské spisovatelky Evy Tvrdé. Kromě toho proběhne vyhlášení soutěže O nejhezčí básničku na téma Pohádkový příběh a soutěžit se bude i o knihu Slovíčka z Edice ČT nebo workshop oblíbeného pořadu Šikulové.

V rámci pořádání veletrhu se v pavilonu A uskuteční také třídenní výukový program Portrétní fotografie od základů až po tipy ohledně počítačových úprav, připravený společností ZONER FOTO. Vzhledem k omezené kapacitě kurzu je třeba se zaregistrovat na adrese http://fotoden.cz/brezen2014/. Jen ještě upozorníme, že poplatek za kurz nezahrnuje vstupné na veletrh.

Podrobný rozpis programu naleznete ve formátu pdf na oficiálních stránkách pořadatele http://www.cerna-louka.cz/akceN_304/v/.  Otevírací doba, v níž bude možné ochutnávat veletržní zážitky, je pro pátek (7. 3.) a sobotu (8. 3.) od 10.00 do 18.00 hodin, v neděli (9. 3.) pak už jen od 10.00 do 16.00 hodin. Základní vstupné pro dospělé je 80 Kč, snížené (důchodci, studenti, ZTP) 50 Kč. Padesátiprocentní slevu na vstupné získávají držitelé průkazu Knihovny města Ostravy nebo Moravskoslezské vědecké knihovny.

Více z LaCultury...

Co o sobě říci? Žiju v malebné krajince Vsetínských Beskyd a snad právě proto mám ráda spoustu věcí, které souvisí s přírodou. Jako skoro všichni Valaši, i já jsem hodně tvrdohlavá a stejně tak přátelská; ráda poznávám nové lidi a zkouším nové věci. V etapách relaxace (od programu motorová myš) pak není nad šálek lahodného maté a dobrou knihu s uchvacujícím příběhem.