S hlasem přišly i Krev, jizvy a tvář

Zdroj hlavního obrázku: Oficiální Facebook Daniela Mrózka

Každý asi zná ten pocit, kdy v rádiu slyší premiéru nějakého songu a už po jeho prvním poslechu se do něj zamiluje. Problém je, když nevíte, jak se daná skladba jmenuje, kdo jí zpívá a přítel Google vám tentokrát nedokáže pomoci. Ano a přesně takhle jsem se svým způsobem seznámila s účastníkem soutěže Hlas Československa Danielem Mrózkem, ačkoli za možnost potkat tohoto mladého nadějného umělce musím poděkovat spíše kapele Legendy se vrací, na jejichž vystoupení jsem Dana slyšela poprvé. Nebylo snadné ho vnímat jinak než jako dalšího z mnoha účastníků talentových soutěží, ale dala jsem jeho tvorbě šanci. A dnes jsem za to ráda, protože přesto, co vše se o televizních „rychlokvaškách“ říká, má Dan se svojí kapelou Silly Joker našlápnuto na slibnou kariéru. Jak vnímá Dan s odstupem času svoji účast v soutěži, co nového s kapelou chystá a podobně – na to jsem se ho zeptala v následujícím rozhovoru.

Dan
Fotka pořízená autorkou článku

Ahoj Dane, teď v prosinci to byl zhruba rok a půl od tvé účasti v soutěži Hlas Československa. V čem vidíš největší přínos a je naopak něco, čím tě tato soutěž ovlivnila negativně?

Ahoj. Největší přínos v tom, že jsem získal spoustu zkušeností s českým mainstreamem. Poznal jsem přední české hvězdy, od kterých jsem si odnesl různé tipy a nápady a spolu s tím jsem poznal i jak to chodí ve světě celebrit. Negativní je nálepka zpěváka talentové soutěže.

U Hlasu ještě zůstaneme. V současné době vrcholí přípravy na druhý ročník. V případě, že by se v tom prvním ročníku neotočil ani jeden kouč, zkoušel by si své štěstí letos znovu?

Ze soutěže jsem si odnesl spoustu krásných zážitků, na které budu vzpomínat až do konce života, takže určitě ano. Hlavně si myslím, že i kvalitou byl a je Hlas Československa výš než třeba Superstar.

Vzhledem k tomu, že patříš pod patronát Petarda Production a nejedno vystoupení v roce 2013 jsi odehrál po boku kapely Legendy se vrací, zajímalo by mne, koho ty považuješ za opravdovou hudební legendu a proč?

Co se týče české scény, je to pro mě určitě Kabát, jejichž show mám hodně rád. A když zabruslím do zahraničních vod, je toho víc. V poslední době jsou to pro mě kapely Stone Sour, Slipknot, Biffy Clyro, The Killers… Takhle bych mohl jmenovat seznam, který by byl velmi dlouhý, ale jako svého pěveckého boha uctívám frontmana Stone Sour a Slipknot Coreyho Taylora.

Loni jsi kromě jiného vydal i své debutové album Krev, jizvy a tvář, ke kterému jsi už stihl natočit i několik klipů. Plánuješ klip ještě na nějaký song, nebo je současný počet klipů konečný?

Momentálně jsem zavřený ve zkušebně se svýma Joker’s a plánujeme další klip, jen zatím nevíme, jestli to bude ještě na nějakou pecku z CD, nebo vsadíme na novotu, kterou mám teď rozdělanou.

Na albu Krev, jizvy a tvář je například i duet s mladou zpěvačkou Markétou Konvičkovou. Plánujete s Markétou na další alba podobnou spolupráci?

Saša
Fotka pořízená autorkou článku

Uvidíme, s Markét si rozumíme a i naše hlasy k sobě sedí, teď je otázkou, jestli se něco vyklube. Každopádně se tomu nebráním.

Až na písničku Miracles jsou na tvém albu všechny písničky v češtině, což je dnes už relativně vzácný jev. Chceš v tomto stylu pokračovat i do budoucna, nebo máme očekávat více anglických písní?

Skládám jak české, tak Anglické texty, takže si myslím, že se dočkáte určitě nějaké další pecky s anglickým textem, ale chtěl bych si udržet převahu českých věcí.

Spousta dnešních umělců hodně kouká na to, jak se umístí v hudebních hitparádách, např. Český Slavík. Přesto, co pro tebe znamená úspěch? Je opravdu důležitý vidět svoje jméno na předních pozicích?

Jako každý herec by chtěl jednou dostat Oscara, tak já bych si taky přál tam jednou stát a dostat nějaké ocenění. Nicméně podle mě je to spíše o výkonu, dobré show a o tom, aby se to líbilo lidem. Takže když docílím těchto věcí, ocenění není ani tak důležité.

S novým rokem většina umělců pomalu zveřejňuje informace o jarních koncertech. Prozradíš nám, co čeká na jaře 2014 tvoje fanoušky?

Jak už jsem se zmínil v jedné z předešlých otázek, makáme s klukama na naší show, skládám nové věci, budeme tedy točit nový singl, k němu také klip a hodláme se vydat na koncertní pódia.

Tímto Danovi moc děkuju za jeho čas a snad se mu povede dokázat, že i přes nálepku zpěváka z talentové soutěže lze tvořit kvalitní muziku.

Více z LaCultury...

  • Dědina – a třeba i ta vaše15. července, 2018 Dědina – a třeba i ta vaše Jste z města? Nepochopíte. Jste z vesnice? Poznáte se. Sice je to nadsázka, ale v této knize najdete humor, ryzost projevu a hlavně – vesničany. To, co vás na téhle knize zaujme na […]
  • Výlety na bitevní útočiště i romantické hradby6. května, 2017 Výlety na bitevní útočiště i romantické hradby Jak jsme nedávno informovali, edice Rodinné toulky má nový přírůstek. Je jím téměř dvousetstránková publikace Nejkrásnější výlety na pevnosti a opevnění, ve které najdete 40 tipů na […]
  • Styl DEREVA je DEREVO30. března, 2010 Styl DEREVA je DEREVO Milí příznivci divadla, nechte se pozvat na pražskou premiéru představení HARLEKIN světoznámé divadelní skupiny.
  • Banana? Banana?! BA-NA-NA!!!18. září, 2015 Banana? Banana?! BA-NA-NA!!! Málo kdo ví, kdo je stvořil, přestože autory tohoto nadšeného bojového pokřiku znají asi všichni. Mimoni – původně vedlejší postavičky filmu Já padouch – diváky natolik zaujali a pobavili, […]
  • Geniální český varhaník žijící v NY, Ondřej Pivec, láká fanoušky na nové CD9. prosince, 2012 Geniální český varhaník žijící v NY, Ondřej Pivec, láká fanoušky na nové CD Praha, New York – Český hudebník žijící již několikátým rokem v New Yorku, Ondřej Pivec (28), nedávno natočil první studiové album své tamní kapely zvané CPR Electrio. Vyjít má v březnu […]
  • Na Václavském náměstí se ve středu uskuteční koncert Společně pro Moravu.  Vystoupí Rybičky 48, Xindl X, Slza, Pavel Callta a další…5. července, 2021 Na Václavském náměstí se ve středu uskuteční koncert Společně pro Moravu. Vystoupí Rybičky 48, Xindl X, Slza, Pavel Callta a další… Tornádo, které se prohnalo před týdnem jižní Moravou, si vyžádalo 6 obětí a způsobilo dle aktuálních odhadů škody ve výši 15 miliard, ale ještě stále není tato částka konečná. Obcím, které […]
  • Léto je zpátky…aspoň to hudební!!!20. října, 2010 Léto je zpátky…aspoň to hudební!!! Už se Vám stýská po letních hudebních festivalech? Nechcete na jejich neopakovatelnou atmosféru čekat až do příštího roku? Přijďte si ji připomenout na 6. ročník Podzimního Sázavafestu, […]
  • Zmiz, dokud můžeš1. října, 2023 Zmiz, dokud můžeš Druhý díl skvělé série o zvláštní agentce FBI Laurel Snow, která je nesmírně svérázná, avšak inteligencí jen překypuje. S podobným typem lidí je někdy těžké pořízení, ale vzhledem k její […]
  • Realita8. června, 2016 Realita Nesmělému filmaři Jasonovi (Alain Chabat) se může splnit sen. Bohatý producent Bob Marshall souhlasí, že zafinancuje jeho hororový film. S jedinou podmínkou: Jason má 48 hodin na to, aby […]
  • LABUTÍ ZPĚV ROZDRTIL PRAŽSKOU LUCERNU4. prosince, 2012 LABUTÍ ZPĚV ROZDRTIL PRAŽSKOU LUCERNU 27. listopadu 2012 se konal v pražském Lucerna Music Baru koncert legendárních Swans. Jako před-hudebník vystoupil obskurní americký kytarista Sir Richard Bishop.
  • Audiokniha Smrtka22. října, 2020 Audiokniha Smrtka Asi před rokem jsem v knihovně objevila knihu Smrtka od Neala Shustermana a zaujata anotací, jsem si ji půjčila. Ačkoli si na SCI-FI zrovna dvakrát nepotrpím, Smtka mě bavila, ohromila a […]
  • 7. května, 2009 Hrdinové – konec třetí série Jak už to tak před začátkem léta bývá, musíme se rozloučit s našimi oblíbenými seriály a Hrdinové nejsou výjimkou. Dvacátým pátým dílem byla zakončena druhá půlka třetí série s názvem […]