V záchvěvech hudby mocných okamžiků

Janáčkova filharmonie Ostrava měla letos vskutku nabitý program. Nedávno například koncertovali v oblasti Dolních Vítkovic, které se stávají stále oblíbenějším kulturním místem. S příchodem prvního pátečního večera v měsíci plném překvapení se s námi ponoří do hlubin filmové historie a my se teď pojďme podívat na zastávky, které nám pro tentokrát vybrali.

Jako vždy bude Movie Night moderovat dirigent Petr Šumník, který nás seznámí s historií vybraných filmů a prozradí nám k nim nejrůznější perličky. V Movie Night II zazní melodie provázející nás širokou škálou filmové krajinky žánrů. Chybět rozhodně nebude westernová klasika. Čekají nás melodie Sedmi statečných, zavzpomínáme i na to, jaké to bylo Tenkrát na západě a po Tanci s vlky se na skok staví také Vinnetou. Poté budou následovat melodie z českých předválečných a válečných filmů a ještě před přestávkou vzbudí v divácích trochu napětí Fantomas, jemuž se kupodivu po stopě nevydá nikdo jiný než Četník ze St.Tropéz.

V druhé polovině večera zabrousíme do vzpomínek naší dětské duše s příběhy Letopisů Narnie a pana Harryho Pottra, konkrétně jeho pátého dílu s názvem Fénixův řád. Třešničkou na dortu se pak stává osudová hudba osudové plavby Titanicu. Aby toho ale nebylo málo, a diváci odcházeli se srdcem naplněným lehkostí a odvahou, nahlédneme ještě do zákulisí dobrodružných filmů: Indiana Jones a Misie (E. Moricone). Tradičním závěrem se pak opět stane hudba provázející nejgeniálnějšího piráta z Karibiku všech dob, kapitána Čerené perly – Jacka Sparrowa. Celkem nás tedy čekají melodie z více než 14 filmů.

Takový program dokáže své diváky nejen nalákat, ale také příjemně navnadit zvědavostí. Podaří se orchestru naplnit náročná očekávání příznivců jednotlivých filmů, pro které jsou melodie jejich oblíbených snímků tou vůbec nejkrásnější hudbou? To se teprve uvidí, ale my věříme, že nás čeká impozantní zážitek a srdečně vás zveme k jeho sdílení. Vstupenky v předprodeji je možné zakoupit v ostravských informačních centrech (Elektra, Přívoz, Věž, Svinov, letiště Mošnov).

Dům kultury města Ostravy (tramvajová zastávka Krajský úřad)

5. 4. 2013 v 19:00 hod

Vstupné: 250,- / 220,- / 190,-; 40% sleva pro studenty, seniory nad 70 let, ZTP

Více z LaCultury...

Co o sobě říci? Žiju v malebné krajince Vsetínských Beskyd a snad právě proto mám ráda spoustu věcí, které souvisí s přírodou. Jako skoro všichni Valaši, i já jsem hodně tvrdohlavá a stejně tak přátelská; ráda poznávám nové lidi a zkouším nové věci. V etapách relaxace (od programu motorová myš) pak není nad šálek lahodného maté a dobrou knihu s uchvacujícím příběhem.

2 komentáře

  1. pardon, jsem to opsala z oficialni tiskove zpravy- priste uz jim verit nebudu – ackoli St. je preci zkratka Saint, ne?=)ps:nechtel si se vzdycky stat korektorem?;)

Komentáře jsou uzavřeny.