IMG 7955

Majáles 2023

31. května, 2023 Markéta Alice Pačková 0
Pravý studentský Majáles v Ostravě je za námi a já přináším krátkou reportáž zážitků za Slezskoostravského hradu. Program byl nabitý, proto se nedalo stihnout všechno. Člověk si prostě vybral, na co měl zrovna chuť. Takže tleskám rozmanitosti vybraných interpretů. První hvězda… Celý článek ... “Majáles 2023”
Festival Hrady CZ na Tocniku TZ

Festival Hrady CZ oznamuje kompletní program ve velkém stylu, na dvou pódiích zahrají Kabát, Kryštof, Mirai, Wanastowi Vjecy, No Name či Tomáš Klus

30. května, 2023 Tisková zpráva 0
Kompletní program svého osmnáctého ročníku oznamuje ve velkém stylu letní hudebně-kulturní festival Hrady CZ. Na dvou pódiích zahrají na osmi „hradních“ zastávkách na území Čech a Moravy kapely Kabát, Kryštof, Mirai, Wanastowi Vjecy, No Name, zpěvák Tomáš Klus a mnoho… Celý článek ... “Festival Hrady CZ oznamuje kompletní program ve velkém stylu, na dvou pódiích zahrají Kabát, Kryštof, Mirai, Wanastowi Vjecy, No Name či Tomáš Klus”
Strazci galaxie

Můj první komiks: Strážci Galaxie: Nejhladanější v Galaxii

30. května, 2023 Vašek Okapa 0
Strážci galaxie: Nejhledanější v Galaxii je úžasným komiksem pro nejmenší fanoušky Groota,  Rocketa, Warlocka, Draxe, Gamory, Quasara Star-Lorda. Tato edice zvaná „Můj první komiks“ nabízí sérii krátkých a uzavřených příběhů, které jsou ideální pro mladé čtenáře. Jedním z hlavních pozitiv této knihy… Celý článek ... “Můj první komiks: Strážci Galaxie: Nejhladanější v Galaxii”
zdroj: vlastní archiv

Koloušek

28. května, 2023 Lenka Zajíčková 0
Janu Bernáškovou netřeba představovat. Je to skvělá herečka a spisovatelka. Napsala již tři knihy. Jak přežít svého muže, Couru a Kolouška. Dvě předchozí knihy mě nadchly a byla jsem zvědavá, jaký bude Koloušek. V Kolouškovi se opět vracíme k Lucii a… Celý článek ... “Koloušek”
Kniha Hry pro rozvoj cteni Zdroj www.grada .cz

Umět číst ještě neznamená mít čtenářskou gramotnost. Ale bez té se dnes obejdete těžko.

24. května, 2023 Renata Dorňáková 0
Nakladatelství GRADA uvedlo na pulty knihkupectví publikaci Hry pro rozvoj čtení – od batolete pro školáka. Lenka Theodora Ficová v ní jednak překvapivě osvěžujícím a zapamatovatelným způsobem představuje rozsah a význam čtenářské gramotnosti a uvádí dvaatřicet aktivit k vyzkoušení.… Celý článek ... “Umět číst ještě neznamená mít čtenářskou gramotnost. Ale bez té se dnes obejdete těžko.”