Na kulturáku se pařilo do rána, odpočívalo se u filmů

30. listopadu, 2011 Klára Elšíková 1
Přehlídka současné československé tvorby, která prezentovala například módu, design, film i divadlo tak byla na některých pólech přeplněná, na jiných místech obecenstvo, kterému festival nabízel program mimo klasický mainstream, scházelo. Od pátku 25. 11. do neděle 27. 11. se festival odehrával na sedmi zlínských… Celý článek ... “Na kulturáku se pařilo do rána, odpočívalo se u filmů”

Kulturák ve Zlíně představí alternativu a mladé tvůrce

26. listopadu, 2011 Klára Elšíková 0
Vedle Jihlavy, Opavy, Hradce Králové, Liberce nebo Českých Budějovic tak Kulturák zavítal tento rok poprvé do Zlína. „Festival se přitom bude odehrávat na sedmi zlínských scénách. Přes den poběží ve Velkém kině projekce reprezentující výběr toho nejlepšího z českých alternativních… Celý článek ... “Kulturák ve Zlíně představí alternativu a mladé tvůrce”

Ještě jsme ve válce

23. listopadu, 2011 Daniel Šácha 0
Titul Ještě jsme ve válce – Příběhy 20. století je na české komiksové scéně originálním počinem, který nemá obdoby. Za jeho vznikem stojí občanské sdružení POST BELLUM, respektive jeho členové, kteří po deset let zaznamenávali svědectví válečných veteránů, bývalých vězňů koncentračních… Celý článek ... “Ještě jsme ve válce”

Divadelní prostory, jiný zvuk, jiný zážitek – i takový je festival Jazz Nights

18. listopadu, 2011 Petra Polesová 0
Prostory divadelního sálu DKMO působily oproti klubovým scénám velmi formálně a kapacita nebyla z části vůbec využita. Ze začátku navíc kapela nasadila velmi lehké tempo, při kterém někteří z díváků dokonce usnuli (to je však třeba připsat také teplu, přítmí a… Celý článek ... “Divadelní prostory, jiný zvuk, jiný zážitek – i takový je festival Jazz Nights”